höstlov

 På fredagen åkte jag "hem" till Finland, känns väääldigt underligt men samtidigt roligt att vara i Finland igen - endast för 10 dagar men ändå. När vi kom till Helsingfors gick vi runt där en stund, åt lite, shoppade det sista till våra halloween outfits och sen gick jag och bästa anni på kents konsert (såjävlabra<33). Senare var vi ännu på halloween fest, superbra fest även fast vi kom dit lite senare pga konserten. Efter att varit vaken i 24h och gjort så mycket under en dag var det skönt att bara få sova i sin egen säng. Annat jag har hunnit med sen jag kom hit är att träffa de flesta vännerna, catched up, skrattat massor, umgåtts med min familj och bara tagit det lugnt, välbehövligt!! 
 
 
Belgien 2016/2017, Resor | | Kommentera |

germany

 I början av september åkte vi på skolresa till Köln i 3 dagar. Det var en rätt stor förändring från att mest göra skolresor till grannstäder (om ens det) till att åka till ett helt annat land - så mycket roligare och mer intressant. Under tiden vi var där hade vi nästan hela tiden program, allt från lasertag, adventure park, stadrundvandring, shopping och museum. Personligen gillade jag Tyskland jättemycket och vill absoluuut åka tillbaka, det är ju inte lång väg som tur. 
Jag skulle gärna lägga upp alla bilder jag fotade med telefon, men tyvärr har den blivit stulen så de enda bilderna jag har är typ 2st som jag sparade på datorn, och de få jag tog med kameran .. 
 
(sämsta kvaliteten på domhär bilderna pga konstiga inställningar men u learn from ur mistakes ju)
Belgien 2016/2017, Resor | | En kommentar |

update: två månader senare i belgien

hela gymnasiet + ib i en bild, dvs inte så stor grupp. 
 
Jag bor i ett slott med otroligt trevliga människor, i den finaste staden 30 minuter utanför europas huvudstad, går i en skola där det känns som alla talar ett eget språk (dvs så många nationaliteter??), talar engelska dagligen, lär mig något nytt varje dag.. och listan fortsätter.
Nu är det två månader sedan jag åkte hemifrån, det är ingen en veckas läger jag är på, jag kommer faktiskt vara här i ett år. Det är också en av orsakerna varför jag inte bloggat före nu - jag har försökt att bara lära känna staden och alla här, och få detta att kännas som hemma och faktiskt förstå att jag bor här, tillfälligt, men ändå. Härtills kan jag säga att under endast två månader har jag upplevt mer än under ett år i finland, gillar deet!!
 
btw, jag har som plan att uppdatera gång i veckan eller ens varannan vecka. dels för att jag själv ska ha något annat än telefonbilder från det här året att se tillbaka på men också för att andra ska kunna följa med hur det går här. Jag kommer berätta om det mesta, skolresan vi gjorde och alla större "events" men delar upp det i flera posts, tills dess hadebraaa och så ses vi snart igen!
 
 
/amanda
Belgien 2016/2017, Vardag | | En kommentar |
Upp