önskeinlägg: hur jag redigerar mina bilder

 min strategi är egentligen att först lägga massor med kontrast och sen tona ner det, men jag ska försöka visa med några steg hur jag gör när det har frågats så mycket. 
 
steg 1, curves: drar en "s-kurva" och experimenterar sedan lite med den helt beroende på bilden. 
 
 
steg 2, nivåer: detta gör jag bara om jag tycker det behövs, också lite enligt hur bilden är men oftast gör jag det såhär (se bilden)
 
 
 
steg 3, färgbalans: helt enligt hur bilden är, vill jag ha mera värme så gör jag så som på bilden till vänster. vill jag ha bilden kallare gör jag som på bilden till höger. 
 
steg 4, ljusstyrka&kontrast: drar kontrasten på minus sidan så att den starka kontrasten försvinner, men ändå finns kvar sådär fint ( lolol ingen förstår säkert utom jag ) och sen om det är nödvändigt så lägger jag till lite ljusstyrka ännu. 
 
 
hur länge tar det för dig att redigera en bild? 
- högst 5 minuter. ibland snabbare, ibland lite längre beroende på hur noga jag gör och om jag lägger på flera lager av t.ex färg, texturer. 
 
vad använder du för att redigera?
- just nu endast gimp för att där finns curves. skulle inte klara mig utan det haha
 
kan du visa före och efter bilder?
vänster: före                                                                                       höger: efter
 
kommentera gärna om ni behöver mera hjälp och vad ni tyckte om denna "tutorial" !
inspiration | | 2 kommentarer |

the 365 project week 8

48/365
49/365
50/365
51/365
52/365
53/365
54/365
 
( förlåt att det kommer två dagar försent men bättre sent än aldrig right )
| | Kommentera |

söndagstankar//om att vara sig själv och sånt

 
 människor säger att de inte vill vara som alla andra. att de vill vara sig själva. men ändå ändrar de sin åsikt om saker när kanske 90% tycker något annat, ändå använder de kläder de inte vill använda för att passa in, kanske för att 90% använder såna kläder. ändå skrattar de åt skämt som de tycker är dötråkiga för att 90% gör det. 
 
 för visst är det så, om du hör till 90% gruppen, om du och dina vänner ser någon som är lite annorlunda så börjar ni och viska, skratta åt personen, kanske om hurdana konstiga kläder den har och så vidare. eller, så blir du avundsjuk på den och önskar att du vore människan som vågar göra det där som du inte vågar. men ändå så klarar du inte av att stå upp för dig själv utan går med strömmen och börjar dissa den.
 
 och till sist blir det en vana att dissa människor, den 10 procenten, som är lite annorlundare, sig själva. till sist lever människor som egentligen vill vara sig själva under en fejkad personlighet och deras unika personlighet blir gömd. för en tid eller kanske föralltid. 
 
 jag önskar verkligen, verkligen att alla skulle ta en titt i spegeln och fråga sig själv "är jag den jag vill vara?" och fundera över vad man kan göra åt saken ifall man inte är den som man önskar. om du är nöjd med den du är, fine. men att leva under en fejkad personlighet är säkert inget man är direkt stolt över.
 
 allt handlar väl egentligen bara om en sak: att våga. våga stå upp för sig själv, vara sig själv och våga visa det.
 
 ( ta dock inte detta personligt, skriver bara hur min syn på saken är )
Tankar & sånt | | 4 kommentarer |
Upp